container huren versus afvalophaaldienst
Lieke Wouters

Lieke Wouters

10 voordelen van een afvalophaaldienst ten opzichte van een container huren

Grote schoonmaak gehouden in uw woning of bedrijfspand, met als resultaat een hele berg afval of overbodige huisraad waar u vanaf wilt? Mogelijk heeft u overwogen om een container te huren. Het huren van een afvalcontainer biedt tal van voordelen, maar het laten ophalen van uw afval biedt nog veel meer voordelen. In dit artikel benoemen we de 10 belangrijkste voordelen van een afvalophaaldienst ten opzichte van een container huren.

#1. Afval laten ophalen is goedkoper dan een container huren

Het laten afvoeren van uw afval is in de meeste gevallen goedkoper dan een container huren. Dit geldt voor iedere hoeveelheid afval en bij ieder afvaltype. Dit prijsverschil zit hem in onderstaande redenen: 

  • U betaalt voor de daadwerkelijke hoeveelheid afval in plaats van een containermaat. Zie voordeel #5 voor nadere toelichting. 
  • Heeft u vooraf een verkeerde inschatting gemaakt van de hoeveelheid afval? Dan zoeken wij samen naar een passende oplossing, in plaats van dat u extra of teveel betaalt. Lees bij voordeel 6# over de mogelijke extra kosten bij een onjuiste inschatting bij het huren van een container.
  • Wij komen alle soorten afval in één afspraak ophalen, in plaats van dat u extra moet betalen omdat u meerdere afvalsoorten wil laten afvoeren. Zie voordeel #7. 

#2. Geen vergunning nodig wanneer u afval laat ophalen

Wilt u een container huren, dan kan het zijn dat u een plaatsingsvergunning nodig heeft. U heeft geen vergunning nodig als de container geplaatst wordt op uw eigen terrein, maar plaatst u de container op het trottoir, een parkeervak of een deel van de weg, dan dient u altijd een plaatsingsvergunning aan te vragen bij de gemeente. Het verkrijgen van zo’n vergunning duurt één tot twee weken, terwijl een afspraak bij de Afval Ophaal Dienst zo gemaakt is. In veel gevallen kunnen we al binnen 24 uur bij u zijn. Zo hoeft u en de buurt,  zich voor niet al te lange tijd aan het afval te storen. 

#3. Geen til- en sjouwwerk

Een slechte rug, weinig kracht, het speelt allemaal geen rol als u al uw afval laat ophalen. Geen gesjouw naar de container, laat onze medewerkers al het zware werk voor u doen. Scheelt u een hoop energie, frustratie en tegenzin. Onze mannen komen het afval binnen ophalen. Het enige wat u hoeft te doen is het afval zoveel mogelijk bij elkaar te verzamelen en aan te wijzen wat er weg mag. 

#4. Al het afval binnen een kwartier weg

In de meeste gevallen is het afval dat door ons wordt opgehaald binnen een kwartier allemaal weg, inclusief een schoongeveegde ruimte. In tegenstelling tot een container die vaak voor een langere periode voor de deur staat. 

#5. Transparante prijzen bij afval laten ophalen

De prijs van afval laten ophalen, is gebaseerd op vrachtwagen volume. U schat vooraf zelf in hoeveel kuub afval u ongeveer heeft en selecteert deze hoeveelheid bij het maken van een afspraak. U kunt de inschatting gemakkelijk maken met onze kuub calculator

Onze transparante prijzen liggen dus in lijn met de hoeveelheid af te voeren afval, gebaseerd op het daadwerkelijke aantal m3. In tegenstelling tot de prijs van een container huren, waarbij u op basis van de containermaat betaalt, die u wellicht niet volledig benut.

#6. Passende oplossing bij een verkeerde inschatting van de hoeveelheid afval

Met de kuub calculator kunt u een inschatting maken van de hoeveelheid afval die u laat ophalen. Zo heeft u vooraf al een goed beeld van de prijs en komt u niet voor verrassingen te staan. 

Wanneer onze medewerkers op de bestemming arriveren, maken zij een definitieve prijsberekening op basis van de daadwerkelijke hoeveelheid afval. Zij bespreken deze definitieve prijs samen met u, alvorens ze het afval gaan afvoeren. Zodra u akkoord bent met de prijs, gaan zij aan de slag met het afvoeren van uw afval. 

Het kan in sommige gevallen echter voorkomen dat er een verschil zit in de vooraf ingeschatte hoeveelheid afval en de werkelijke hoeveelheid. 

In dat geval gaan we samen kijken naar een passende oplossing waar beide partijen mee akkoord gaan. Mocht de prijs toch niet helemaal naar wens zijn, dan is dat ook geen probleem. We rijden dan kosteloos weer door. 

Huurt u een container en komt u ruimte te kort, dan dient u een extra container te huren. Of blijkt het dat u toch nog heel veel ruimte over heeft in de container, dan betaalt u alsnog voor de geleverde containermaat. Kortom, in veel gevallen betaalt u voor een container huren fors meer dan wanneer u het laat ophalen door een afvalophaaldienst. 

Daarnaast moet u bij het huren van een container al het werk nog zelf doen, waar onze mannen van Afval Ophaal Dienst het til- en sjouwwerk voor u uit handen nemen. 

#7. In één keer alles weg, ongeacht de verschillende afvaltypen

Heeft u meerdere afvalsoorten die u wilt laten afvoeren, zoals een matras in combinatie met grofvuil en oude elektronica? Dan dient u bij het huren van een container rekening te houden dat meerdere containers nodig zijn voor het afvoeren van verschillende afvalstromen. Door Afval Ophaal Dienst wordt al het afval in één keer opgehaald door onze medewerkers, ongeacht de verschillende afvaltypen. 

#8. Ook op zaterdag zonder extra toeslag

De levering van containers vindt veelal op doordeweekse dagen plaats of tegen een weekendtoeslag. De Afval Ophaal Dienst komt ook op zaterdag uw afval ophalen, zonder extra toeslagen. Zo heeft u met een fulltime baan ook nog genoeg mogelijkheden voor het kiezen van de gewenste dag. 

#9. Geen risico op extra kosten door afval van derden

Heeft u een container gehuurd, dan staat deze er wel enkele dagen. Het risico bestaat dat buurtbewoners of voorbijgangers hun afval in jouw container deponeren. Zij zijn van hun afval af en jij betaalt de afvoerkosten. Wanneer u afval laat ophalen, kunt u het afval in huis of op de oprit laten staan en wijst u zelf aan wat er weg kan. Derden profiteren zodoende niet mee van uw kosten. 

#10. Exacte ophaaltijd is bekend

Met dit laatste voordeel weet u altijd waar u aan toe bent. Als u een afspraak maakt om uw afval te laten ophalen, kunt u een specifiek tijdvak selecteren van 2 uur. In de bevestigingsmail vindt u vervolgens een timewindow met de tijd waarbinnen de wagen zal arriveren. Gaat u een container huren, dan heeft u vaak te maken met brede tijdvakken waar u uit kunt kiezen, bestaande uit dagdelen. 

Door een exact tijdvak te selecteren, weet u precies wanneer u nog even boodschappen kunt doen, of (werk)afspraken in kunt plannen. Bovendien bellen onze medewerkers u 15-30 minuten voor aanvang van de geplande afspraak, om te laten weten hoe laat ze exact arriveren. Zo hoeft u niet thuis gaan zitten wachten. 
Overtuigd van de voordelen van een afvalophaaldienst ten opzichte van een container huren? Maak dan een afspraak en dan zien wij u snel!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geen gedoe meer met je rommel?

Wij halen dit snel en gemakkelijk voor je op.