Over ons

Hoe het allemaal begon

In 2007 startte enthousiaste ondernemer Rik Dieteren in Roermond met ontruimingen. Door de hoge mate van klantgerichtheid begon hij al snel extra diensten aan te bieden, waaronder opslag en verhuizingen.

Door de jaren heen groeide niet alleen het aanbod, maar ook het team en bleef Rik klanten zo goed mogelijk ontzorgen. Inmiddels is Rik Dieteren Woningontruiming en Verhuizingen als Erkend Verhuizer een gevestigde naam, die in Roermond en verre omstreken bekendheid en vertrouwen geniet.

Oprichting van de Afval Ophaal Dienst

In 2020 zorgde Covid-19 voor een enorme vraag naar kleinere ontruimingen en het ophalen van afval. Veel mensen ruimden zolders, kelders en garages leeg en pasten er voor om uren in de rij te staan bij de milieustraat, een aanhangwagen te huren en familie of bekenden om hulp te vragen. 

Met onze jarenlange kennis en ervaring was de oprichting van de eerste en enige Afval Ophaal Dienst in Nederland al snel een feit! In Limburg gestart, uitgebreid richting Noord-Brabant en organisch verder gegroeid naar de andere provincies. 

Vanuit Roermond bewaken wij de kwaliteit van onze dienstverlening en voeren we regelmatig overleg met onze collega’s in het land. Al onze teams hebben jarenlange ervaring zodat u zonder zorgen van uw afval af geholpen wordt.

Wij bieden afvalverwijdering aan zowel voor particulieren thuis als voor bedrijven. Wij zijn een particuliere organisatie met als missie: “De leef- en werkomgeving van onze klanten aangenamer maken, door op efficiënte wijze te ontzorgen van afval”.

Herkenbaar?

Iedereen verzamelt in de loop der jaren heel wat spullen om zich heen. Voor u het weet staat uw garage vol oude troep of is uw kelder of zolder amper begaanbaar. U wilt er al een tijd mee aan de slag, maar kunt u er niet toe zetten. Wat houdt u tegen?

 • “Ik kan niemand vinden die mij kan helpen.”
 • “We hebben geen aanhangwagen en het past niet in de auto.”
 • “Ik heb helemaal geen eigen vervoer..”
 • “Het staat op zolder, maar ik krijg het zelf niet naar beneden gesleept.”
 • “Ik ben het overzicht kwijt: wat mag er allemaal naar de milieustraat?”
 • “Ons hele archief staat vol, maar niemand heeft zin om dit weg te brengen.”

Hier schieten wij te hulp! U selecteert in onze agenda zelf een gewenste dag en tijdstip.

Wij verzorgen het til- en sjouwwerk, voeren alles netjes af en leveren ook nog eens bezemschoon op. Dag afval, hallo opgeruimd huis (of kantoor)!

 
Snelle service, eenvoudig betalen
Wij zijn een private onderneming en verlenen onze diensten tegen betaling. Wij zijn geen onderdeel van de gemeente, milieustraat, het grofvuil of een andere gemeentelijke instantie.
 
Via onze website of onze helpdesk krijgt u snel inzicht in de kosten. Ter plaatse zal ons team met u de situatie bekijken en na uw akkoord direct aan het werk gaan.
 
Particuliere klanten kunnen na afloop eenvoudig per pin betalen. Zakelijke klanten kunnen ( mits vooraf aangegeven bij de boeking) achteraf betalen middels een factuur.

Even voorstellen

Stefan

Stefan is een enthousiaste aanpakker, creatief in het bedenken van oplossingen en hij vindt het fantastisch om mensen te ontzorgen. Hij woont met zijn vrouw en dochter op het platteland in de regio Gouda, waar hij geniet van het buitenleven, met een mooi kampvuur of een gezellige barbecue.


Het afvoeren van je afval levert veel uitdagingen op. Te zwaar, niet het juiste vervoer, geen tijd. Ik vind het heerlijk om deze problemen voor mensen op te lossen!”

Bert

Hallo, Ik ben Bert 32 jaar. Ik doe dit werk al geruim 2 jaar met veel plezier.

Het leuke aan het werk vind ik dat iedere dag een andere uitdaging is en dat ik iedere dag weer blije en dankbare mensen zie als we vertrekken. Omdat wij mensen helpen die zelf niet in de gelegenheid of staat zijn hun spullen/afval af te voeren.

Ab

Ik ben Ab Benaskar 38 jaar, Ben getrouwd en heb twee kinderen en woon in Utrecht.

Zelf ben ik sinds een jaar werkzaam bij de Afval Ophaal Dienst. Ik ben verantwoordelijk voor de twee volgende rayons, regio Utrecht, en regio Noord-Holland. Het leuke aan mijn baan is, ik ontmoet iedere dag nieuwe mensen en dat maakt het heel leuk aan m’n werk. Uiteindelijk is mijn taak dat de klant zijn of haar afval kwijt is. Dat lukt gelukkig altijd. En vaak komen we zelfs dezelfde dag nog langs om het afval op te halen bij de klant.

Ik kom dagelijks bij bedrijven en particuliere klanten langs, de zakelijke klant weet ons steeds beter te vinden. Maar ook gewoon de nuchtere student die gaat verhuizen, en ik zorg ervoor dat hij of zij verlost wordt door het afval mee te nemen.

De ene dag ruim ik een hele tuin op van een klant, En dan een paar uur later haal ik een koelkast op bij een klant. Dat maakt het zo divers, en extra leuk. Het woordje afval is heel breed te noemen, dat betekent echter niet dat wij het opgehaalde afval wat we bij de klant hebben opgehaald, daadwerkelijk weggooien of naar de afvalverwerker brengen. Gelukkig in de meeste gevallen krijgt het opgehaalde afval een tweede leven. Ik werk samen met kringloopwinkels en kleine stichtingen in de stad Utrecht voornamelijk. Er is helaas steeds een grotere groep die geen wasmachine of droger kan bekostigen, mocht deze defect raken. Regelmatig kom ik bruikbare wasmachine(s) of drogers tegen, door ze aan de stichting te doneren, komen ze uiteindelijk bij de mensen terecht die het het hardst nodig hebben.

Jacobs Heteren Verhuizingen en Transporten BV

Floris en zijn team van enthousiaste verhuizers zijn al jaren actief in de verhuisbranche. Vanuit Heteren voeren ze elke dag verhuizingen en diverse transporten uit. 

Sinds september 2023 zijn zij de uitvoerende kracht achter Afvalophaaldienst.nl in de regio Gelderland.

Vanuit het verhuizen zijn wij al erg bekend in het omgaan met grote, zware spullen. Doordat we elke dag met een paar auto’s door de regio rijden voor verschillende opdrachten, is het ophalen van afval een leuke aanvulling. Wij proberen zo veel mogelijk spullen weer een nieuwe bestemming te zoeken. Zo gaat bijvoorbeeld een nog werkende wasmachine naar iemand met een kleine beurs waarvan de wasmachine net kapot is, kleding naar de kledingbank dekens en beddengoed naar het dierenasiel.

Zwaai je even als je ons ziet rijden?

Melvin Drenthen en zijn team

Melvin werkte eerder voor afval verwerker Ter Horst hierdoor zag Melvin wat er dagelijks werd weggegooid wat nog goed bruikbaar en verkoopbaar was! Hierdoor is Melvin zijn eigen Kringloopwinkel gestart. Wat nu 10 jaar later een organisatie is geworden van 3 vestigingen. Naast de kringloopwinkel voert Melvin Drenthen dagelijks Woningontruimingen uit in het oosten van Nederland.

Het lijkt Melvin een goede combinatie om de afval ophaaldienst te combineren met de nog bruikbare goederen die er dagelijks worden opgehaald voor de kringloopwinkel.

Dit is voor zowel het milieu de klant en onze organisatie een win – win situatie!

Afval Ophaal Dienst BV IconAfval Ophaal Dienst BV

Kloosterbaan 27, Roermond

4,9 596 reviews

 • Avatar Hansje Ligtenberg ★★★★★ in de afgelopen week
  Hele goede service en ze houden zich keurig aan de afspraak.
 • Avatar Jon Schalk ★★★★★ in de afgelopen week
  Afval Ophaal Dienst BV heeft mij snel en professioneel geholpen. Hun service is betrouwbaar en de medewerkers zijn vriendelijk en efficiënt. Ik ben zeer tevreden en kan hen zeker aanbevelen! Zeer profi service!
 • Avatar Vitalina Ivakhnenko ★★★★★ een week geleden
 • Avatar Ria Zuurbier ★★★★★ een week geleden
  Snelle service, vlotte afhandeling, aardige mannen. Wat wil je nog meer?
  Ik ben heel tevreden.

Geen gedoe meer met je rommel?

Wij halen dit snel en gemakkelijk voor je op.